Werkwijze
De re-integratiebegeleiding is gericht op het versterken van zelfvertrouwen en vitaliteit met inachtneming van de vaak nog kwetsbare energiebalans en fysieke beperkingen (bijvoorbeeld een verminderd vermogen om zich te concentreren). De medewerker wordt ondersteund in de onzekerheden bij het re-integreren. Praktische informatie over de rechten en plichten bij re-integratie geven rust. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: Hoe maak ik goed bespreekbaar wat ik nodig heb van collega’s, de leidinggevende en in de werkomgeving? Wat moet of wil ik anders doen in het werk, zodat ik met plezier en voldoende energie kan werken?
In dit proces is het betrekken van direct betrokkenen in de organisatie van groot belang. Goed contact en overleg met de bedrijfsarts is bevorderlijk om de opbouw goed vorm te geven.
Resultaat
Een opbouw die goed aansluit bij de mogelijkheden en beperkingen van de klant. Bijstellen van eigen verwachtingen, zodat een realistisch perspectief ontstaat en hierover goed kunnen communiceren.
Duur
Aantal gesprekken en frequentie van deze gesprekken worden in overleg vastgesteld met medewerker en opdrachtgever. Doorgaans duren de begeleidingsgesprekken 1 uur. Tussentijds vindt bovendien contact plaats via e-mail, telefoon of Skype. De duur varieert van 4 tot 8 gesprekken. U krijgt een offerte op maat.
Voor wie
- Voor medewerkers die langdurig uitgevallen zijn en waarbij stagnatie in de terugkeer optreedt.
- In situaties waarbij de interventies door bedrijfsarts en leidinggevende niet leiden tot het gewenste resultaat.
- Voor medewerkers die zelf aangeven behoefte te hebben aan ondersteunende coaching.
Meer informatie over begeleiding bij re-integratie bij Kanker vindt u op de pagina Kanker, Werk & Vitaliteit