Workshop “Re-integratie bij kanker: mogelijkheden en valkuilen in de opbouw”
In deze workshop van één dagdeel informeren wij u over de achtergronden van herstel na kanker, aandachtspunten in de belastbaarheid van de werknemer en bij de opbouw in het werk. De feiten die u echt moet weten komen aan de orde. Hierdoor kan u als werkgever zorgdragen voor een goede start van de re-integratie en betrokken en motiverend de opbouw kan ondersteunen.
Het doel is het vergroten van know-how in de organisatie ter bevordering van succesvolle re-integratie van medewerkers na kanker. De volgende onderdelen komen daarbij aan de orde:
- Belangrijke basisfeiten over kanker, herstel en werken na kanker.
- Het belang van werk voor een medewerker.
- Specifieke kenmerken in het herstelproces (vermoeidheid/energieniveau, concentratie, geheugen, fysieke beperkingen).
- Belastbaarheid, opbouw en arbeidsmogelijkheden.
- Samenwerking tussen intern betrokkenen; collega’s, leidinggevende, casemanager, verzuim-/ arbocoördinator.
- Samenwerking met externe betrokkenen; bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, huisarts, fysiotherapeut, re-integratiecoach, e.a.
Workshop “Re-integratie bij kanker: regie en regelgeving“
In deze workshop van één dagdeel informeren wij u over de bij arbeidsre-integratie behorende regelgeving, vanuit wetgeving en UWV. Hiermee bekend zijn kan stagnatie in lopende trajecten voorkomen. Na afloop van de workshop weet u wie welke rol/ verantwoordelijkheid en regie heeft. Het zal niet uitsluitend informatief zijn, er komen onderwerpen aan bod waarbij een interactieve vorm uitstekend past.
Het doel van de workshop is wegwijs worden in regelgeving en regie nemen. De volgende onderwerpen komen daarbij o.a. aan de orde:
- Visie op verzuim en re-integratie bij kanker en wat is het belang van een eigen visie.
- Procesgang (kader) wet- en regelgeving (Wet verbetering Poortwachter, toetsingscriteria UWV en arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA).
- Rollen/ verantwoordelijkheden/ verplichtingen/ regie.
- Wat is goed werkgeverschap.