Bedrijven en organisaties bieden bij reorganisaties in toenemende mate trajecten “Van werk naar werk” aan. Dit lijkt veel op outplacement, maar er zijn verschillen. Naast de positieve associatie die de term “Van werk naar werk” oproept, zijn er ook inhoudelijk positieve verschillen voor de werknemer.
Tijdens de periode dat de werknemer tijd krijgt voor een “Van werk naar werk”-traject is de werknemer nog in dienst van de huidige werkgever. In de meeste situaties is hij ook nog daadwerkelijk aan het werk. Netwerken en solliciteren vanuit een werksetting geeft mensen over het algemeen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat vergroot de kansen op het verkrijgen van een nieuwe baan.
Werknemers worden voor een deel van hun aanstelling vrijgesteld om tijd te besteden aan loopbaanoriëntatie, netwerken en solliciteren. Zorg als werknemer, dat je hier echt voldoende tijd voor krijgt. Alleen dan kun je stappen zetten die je dichter bij je nieuwe baan brengen. Eén dag (in de fase van heroriëntatie en zelfanalyse) tot twee dagen per week (in de fase van actief de arbeidsmarkt benaderen) moet je er zonder meer aan kunnen besteden.
Deskundige en professionele begeleiding door een ervaren loopbaancoach kan je zodanig ondersteunen, dat je weet wat je wil en welke competenties je hebt, hoe je in de huidige tijd met een grote rol voor de sociale media je weg weet te vinden en kansen ziet én dat je een overtuigende presentatie hebt in netwerk- en sollicitatiegesprekken. Wekelijkse gesprekken zijn aan te raden.
Kies voor een loopbaancoach die Register Loopbaanprofessional is door het CMI of een Erkend Loopbaanprofessional door het NOLOC.